sábado, 25 de mayo de 2013

SONGKRAN & THINGYAN (FESTIVAL DE L'AIGUA)

SANKHALABURI -> KANCHANABURI -> BANGKOK -> YANGON


 Durant una setmana es para el món en uns quants països asiàtics per cel·lebrar l'any nou budista. Aquest any va caure del 13 al 17 d'abril, així que ho vam viure a tailàndia (festival de Songkran) i a Birmània (festival de Thigyan). Als dos llocs ho cel·lebren de manera semblant,  una bogeria que consisteix en mullar, ser mullat, embrutar i ser embrutat. Tothom carrega pistoles d'aigua, galledes, cubells amb gel i l'agradable pasta blanca que t'empastifen a la cara. Gresca! Xerinola!Molt divertit! però no hi havia treva per ningú, ni per la policia, ni tant sols pels que arribavem carregats amb les motxiles...(culpa nostre es clar, a qui se li acudeix...).
Segons hem llegit, la tradició diu que un s'ha de netejar les impureses, les males accions per començar bé l'any nou. Les famílies es reuneixen, van als temples a resar i netegen les figures de buda. El paper de la pasta blanca, tradició tailandesa, és protegir dels mals esperits. 
A Birmània resulta ser dels pocs dies de l'any que el govern es torna més permisiu i tot i tenir el centre de la ciutat ple de militars carregats amb metralletes,  deixa que el poble es desfogui. Amb lo qual l'alcohol corria amb abundància per tot arreu.








2 comentarios:

  1. Hola ! m´agrada molt tenir noticies vostres,i sobretot veure que esteu bé. una abreçada molt forta des del bressol de catalunya, arreveure.

    ResponderEliminar
  2. M'agrada seguir el vostre recorregut. Que seguiu gaudint i aprofitant totes les coses bones que aquestes vivències us aportant

    ResponderEliminar